Bezoek onze winkel of bel ons op: 010 234 54 68 of Afspraak inplannen

Laminaat voor Vloerverwarming

Laminaat voor vloerverwarming

In principe zijn vrijwel alle laminaatvloeren geschikt om toe te passen in combinatie met vloerverwarming. Er zijn echter wel voorwaarden aan verbonden, want zoals u misschien begrijpt reageert een laminaatvloer, net als alle andere vloeren, op de temperatuur in de omgeving. Regelmatige grote wisselingen van temperatuur en het vochtpercentage in de woning kunnen er de oorzaak van zijn dat een laminaatvloer gaat uitzetten of krimpen. In de volksmond zegt men dan dat de vloer ‘werkt’. Om dit proces voor te zijn of tegen te gaan, zijn er tal van handige weetjes en tips.

Vloerverwarming en vloerkoeling

Het juiste type vloerverwarming voor onder het laminaat werkt langzaam en gelijkmatig. Dit betekent ook dat het beter is om aan het begin van het koude seizoen de temperatuur langzaam op te bouwen en zo stabiel mogelijk te houden. De verwarming pas aanzetten als u thuiskomt van uw werk heeft dus een negatief effect en werkt bovendien helemaal niet besparend op de totale energiekosten. Het is beter om geen al te groot verschil te creëren tussen de de temperatuur overdag en de temperatuur 's nachts. Datzelfde geldt ook voor vloerkoeling. Gaat de koeling van de vloer te snel, houd er dan rekening mee dat er condens kan ontstaan.

Warmteoverdracht

Let bij de aankoop van een laminaatvloer op de warmtegeleidingsweerstand. Over het algemeen kunt u dit vinden in de tabellen bij de letter R, Rc of Rm. Is deze warmteweerstand aan de hoge kant, dan kan de vloer langer koud aanvoelen en trager opwarmen dan de bedoeling is. Om de warmteoverdracht zo goed mogelijk te laten verlopen is de ondervloer van groot belang. Steeds vaker wordt er gekozen voor een dunne folie die de warmte goed geleidt waardoor de vloer snel op temperatuur is. Tevens is het goed om te weten dat dicht geweven vloerkleden warmteophopingen kunnen veroorzaken.

EEN RUIM ASSORTIMENT

Wij beschikken over een ruim assortiment laminaat en geschikte ondervloeren voor vloerverwarming. Ons assortiment bevat onder andere de volgende laminaat topmerken:

U kunt uiteraard ook onze winkel in Capelle aan den IJssel bezoeken voor nog meer inspiratie, merken en vrijblijvend advies wanneer u twijfelt over laminaat voor vloerverwarming.

Tot slot

Bent u op zoek naar een laminaatvloer die geschikt is om te combineren met vloerverwarming? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via de mail of telefoon. Op deze site vindt u tal van laminaatvloeren van goede kwaliteit die u indien gewenst meteen kunt bestellen. Vindt u het echter prettig om voor aankoop een staal van de vloer te bekijken en in handen te houden, bezoek dan onze showroom in Capelle aan den IJssel. Wilt u de vloer zelf gaan leggen, dan is het goed om te weten dat wij ook alle noodzakelijke accessoires en gereedschap verkopen.

Rijnmond-Laminaat is gevestigd in Capelle aan den IJssel onder de rook van Rotterdam, Zuid-Holland. Met ruim 10.000 m2 uit voorraad leverbaar laminaat kunnen wij u altijd perfect van dienst zijn. Bent u op zoek naar laminaat voor vloerverwarming in de buurt van Rotterdam dan kunt u bij ons terecht.