Bezoek onze winkel of bel ons op: 010 234 54 68 of Afspraak inplannen

PVC-vloeren

Als je een nieuwe vloer in je huis wilt leggen, kun je kiezen uit verschillende soorten materialen. Velen kiezen tegenwoordig voor een PVC vloer, omdat dit diverse voordelen met zich meebrengt. Ook kun je PVC vloeren gemakkelijk zelf aanleggen. Hieronder vertellen we je meer over de voordelen van een PVC vloer, de verschillende soorten en het aanleggen van de vloer.

Geluidloze vloer

Een groot voordeel van een PVC vloer is dat het geluidloos is. Dit betekent dat de vloer vrijwel geen geluid maakt als je hier overheen loopt. Dit is een heel verschil met bijvoorbeeld een houten vloer, want wanneer iemand over hout loopt is het goed te horen. Zeker als je een gehorig huis hebt, kan dit een enorm voordeel zijn. Warm en comfortabel In je eigen huis wil je je natuurlijk comfortabel voelen. Een koude vloer zorgt helaas niet voor dit comfortabele gevoel. Ook is het dan zeker 's winters vrijwel niet mogelijk om op je sokken door het huis te lopen, aangezien je voeten dan te koud worden. Een vloer van tegels kan bijvoorbeeld heel koud zijn en erg hard aanvoelen. Bij een PVC vloer is dit echter totaal niet het geval; deze vloer voelt namelijk juist warm en comfortabel aan.

Helaas zijn de gelijmde (dryback) PVC-vloeren (nog) niet geschikt voor appartementen omdat zij, samen met de egaline, maar een contactgeluidsreductie hebben van ca. 7 DB waar dit minimaal 10 DB moet zijn. Gelukkig zijn er in de handel ondervloeren beschikbaar die het aantal DB kunnen opvoeren tot de wettelijk verplichte contactgeluidsreductie. Ons verkoopteam kan je in onze showroom daar uitgebreid over informeren. De merken die wij in onze webshop verkopen zijn (indien nodig met gecertificeerde ondervloer) wel geschikt voor appartementen. Bij de merken COREtec The Original en Rigid Core XL heb je zelfs in appartementen geen ondervloer meer nodig !

Vochtbestendig

Een belangrijke reden waarom veel mensen voor een PVC vloer kiezen is omdat deze geschikt is voor vochtige ruimtes. Zoek je nog een vloer voor een ruimte in je huis waar het vaak vochtig is, zoals de badkamer? Of wil je de vloeren van een aantal kamers in je woning met hetzelfde materiaal beleggen en is een van deze ruimtes regelmatig vochtig? Dan is PVC ook de ideale keuze! Vloeren van dit materiaal zijn namelijk zeer geschikt voor vochtige ruimtes, omdat ze goed tegen water en vocht kunnen.

Geschikt voor vloerverwarming

Helaas zijn niet alle vloeren geschikt voor vloerverwarming. Daarom kan het soms moeilijk zijn om een keuze te maken uit de verschillende materiaalsoorten voor vloeren, als je ook vloerverwarming wilt aanleggen. Je hoeft echter niet verder te zoeken, want PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Zowel in droge als vochtige ruimtes met vloerverwarming blijft het materiaal zijn structuur behouden. De vloerverwarming mag echter nooit boven de 28 graden uitkomen. Let wel op dat de waarde (vloer incl. ondervloer):

Niet boven 0,18 m2 K/W uitkomt wanneer de vloerverwarming als bijverwarming gebruikt wordt en,

Niet boven 0,14 m2 K/W uitkomt wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt word. 

Bij al onze vloeren en ondervloeren staan (indien bekend) de waardes per m2 K/W vermeld.

Verhuisbaar

Een nieuwe vloer kopen en na een aantal jaar verhuizen? Sommige vloeren moet je dan helaas in je oude woning achterlaten. In je volgende woning moet je dan wellicht weer een nieuwe vloer aanschaffen en dit kost je dan dubbel zoveel geld. Gelukkig is dit met een PVC vloer niet het geval, want dit soort vloeren kun je gemakkelijk verhuizen. Het is niet alleen heel eenvoudig om de vloer aan te leggen, maar ook om de vloer weer uit de woning te halen. Zo kun je hier in je volgende woning weer van genieten! Delen zijn makkelijk vervangbaar. Bij sommige vloeren moet je de gehele vloer openbreken als een gedeelte van de vloer beschadigd is. Dit is bij een PVC vloer niet het geval. Aangezien PVC wordt bevestigd met een kliksysteem, magneten of lijm, is het heel eenvoudig om enkel een strook of tegel eruit te halen. Een beschadigde strook of tegel kun je op deze manier gemakkelijk vervangen.

Milieuvriendelijk

Een PVC vloer biedt eveneens voordelen voor het milieu. Het product is namelijk zeer duurzaam. De vervaardiging van PVC vloeren wordt door de fabrikanten op een milieuvriendelijke wijze gedaan. Daarnaast is een vloer van PVC ook recyclebaar.

Op onze website vind u alleen de klik-versie van PVC-vloeren maar in onze winkel hebben wij ook een uitgebreide collectie glue-down PVC-vloeren van alle bekende merken (de gelijmde versie). Gelegd door ons professionele legteam maakt dat een perfecte vloer voor uw (nieuwe) woning. Uiteraard ook tegen scherpe prijzen!!

Foto-tabel  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5