Bezoek onze winkel of bel ons op: 010 234 54 68 of Afspraak inplannen

Zonwering

Raamdecoratie in alle soorten, kleuren en uitvoeringen

Speciaal voor u op maat gemaakt

 

Waarom raamdecoratie zo belangrijk is? Het belangrijkste doel van raamdecoratie is de zon buiten houden. Daarom wordt er vaak ook over zonwering gesproken. Maar de zon buiten houden is niet de enige functie van raamdecoratie.

De voordelen van zonwering:

  • Verduistende werking
  • Temperatuurregulatie
  • Privacy
  • Inbraakpreventie
  • Gaat verkleuring van vloeren en meubelen tegen
  • Sfeermaker bij uitstek

 Er zijn verschillende soorten zonwering, allemaal hun met eigen kenmerken en eigenschappen. Hieronder een kleine greep aan de zonwering die wij aanbieden:

Rolgordijnen

Rolgordijnen kent iedereen wel. Rolgordijnen zijn erg simpel: je kunt de stof op en neer halen met een ketting. Je kunt bij rolgordijnen kiezen uit verschillende soorten stoffen: transparant, semi-transparant of verduisterend. Als je een ruimte wilt verduisteren, dan kun je het beste kiezen voor een verduisterend rolgordijn. De verduisterende stof is voorzien van een speciale coating die zorgt voor verduistering, isolatie en dat de stof ook geschikt is voor in een badkamer.

                         

 

Duorolgordijnen (Eclips)

Duorolgordijnen, ook wel Eclips genaamd, werken hetzelfde als normale rolgordijnen, alleen ziet de stof er anders uit. De stof bestaat uit twee verschillende stoffen die in de vorm van horizontale banen met elkaar afwisselen. Eén stof is transparant en één stof is semi-transparant. Je kunt de lichtinval en de privacy van duo rolgordijnen zelf bepalen.

                           

 

Verticale jaloezieën (lamellen)

Verticale jaloeziën bestaan uit een rails en verticale lamellen. In de rails zitten runners net zoals bij een gordijnrails en daar zitten de verticale lamellen in. Lamellen zijn gemaakt van PVC of aluminium en dit is isolerend en verduisterend. Je hebt met lamellen wel lichtinval via de bovenkant en je kunt zelf ook de lichtinval bepalen. Jij kunt de lamellen in open of gesloten stand kantelen en op deze manier ook je privacy bepalen.

                      

 

Horizontale jaloezieën aluminium

Horizontale jaloezieën bestaan uit een systeem en horizontale lamellen. De lamellen zelf zijn verduisterend, tenzij je kiest voor jaloezieën met een gaatjespatroon. Met jaloezieën heb je wel wat lichtinval omdat er gaatjes in de lamellen zitten waar de koorden doorheen lopen. Je kunt de lamellen zo kantelen dat je ook de lichtinval en privacy kunt bepalen. De lamellen zijn in verschillende breedtes te leveren zoals 16, 25, 50 mm. en een robuuste 70 mm.! Desgewenst afgewerkt met ladderband.

                     

 

Houten horizontale jaloezieën

Hout is dé natuurlijke sfeermaker. Het creëert een warme, behaaglijke sfeer in uw leefomgeving. Lichtinval en privacy kunnen perfect geregeld worden met een houten jaloezie. Verkrijgbaar in lamelbreedtes van 35, 50, en 70 mm. en desgewenst afgewerkt met ladderband. Tevens is er serie gemaakt van Foamwood die geplaatst kunnen worden in vochtige ruimtes.

 

        

 

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn momenteel erg populair, maar wat is een plissé gordijn nu eigenlijk precies? Plissé gordijnen zijn opvouwbare gordijnen. Een plissé gordijn vouwt zichzelf op als je het omhoog trekt en dat kan vaak zowel top down als bottom up (van beneden naar boven of boven naar beneden). Daardoor geeft een plissé gordijn erg veel privacy met behoud van lichtinval. Ook is het mogelijk om twee verschillende stofsoorten te verwerken in een plissé: bijvoorbeeld een transparant voor overdag en een verduisterde voor 's avonds.  

.                            


Gordijnen en vitrage

Gordijnen bestaan uit een rails en stof. Gordijnen kunnen uit verschillende stoffen bestaan: transparant, semi-transparant of verduisterend. Een verduisterende stof is dichter en is soms voorzien van een voering en daarom meer isolerend dan een transparante stof. Er zijn plooigordijnen, ringgordijnen en wavegordijnen. Elk van deze types komt weer met eigen varianten die los van de stof die je kiest een heel eigen karakter aan het gordijn geven. Denk aan het type plooi, de hoeveelheid stof en de zoom.Gordijnen en vitrage zijn ook perfect te combineren met bijvoorbeeld andere soorten zonwering zoals plissés en horizontale jaoezieën. 

 

      

 

En er zijn nog talloze andere soorten zonwering zoals Colors on Demand, verkrijgbaar in maar liefst 48 kleuren, vouwgordijnen en Wood Weave blinds.

Ook leuk: Nubus® Shades! Deze collectie bestaat uit rolgordijnen, gemaakt van hoogwaardig en modern kunststof gemaakt van oude petflessen, afgewerkt met aluminium baleinen voor een chique uitstraling. Dit is nauwelijks gevoelig voor vocht, warmte en zonlicht. Dat maakt Nubus® Shades geschikt voor gebruik in elke ruimte in huis, ook in badkamer of keuken. Het is eenvoudig af te nemen met een vochtige spons. Het materiaal is zichtdicht maar wel lichtdoorlatend. Maak kennis met dé nieuwe eyecatcher voor het raam!

Neem eens een kijkje op de websites van enkele van onze leveranciers SUNWAY®, Lega of Toppoint en doe daar alvast inspiratie op! Onze showroom is uitgebreidt met presentaties waarin diverse zonweringen hangen die u kunt bekijken en testen. Wij meten alle zonwering gratis bij u thuis op (wanneer u woonachtig bent in de regio Rijnmond) en kunnen desgewenst vakkundig door ons worden geplaatst.

Tip: Vele soorten zonwering van SUNWAY® zijn elektrisch bedienbaar en kunnen verbonden worden met de Homey thuis-app (tevens bij ons verkrijgbaar), klik voor meer informatie.


Wanneer u vragen heeft over onze zonwering kunt u deze stellen via ons contactformulier of bel ons op 010-2345468