Bezoek onze winkel of bel ons op: 010 234 54 68 of Afspraak inplannen

Laminaat kleuren

Laminaat kleuren

Laminaat is verkrijgbaar in veel verschillende soorten hout, structuren en kleuren. Aangezien het lastig kan zijn een keuze te maken uit zo een uitgebreid aanbod, zetten wij verschillende mogelijkheden onder elkaar. Zo hopen wij de keuze van kleur en de bijhorende toepassing voor u gemakkelijker te maken.

Laminaat kleuren assortiment

Grijs laminaat

Een trend op dit moment is grijs laminaat. Grijs laminaat is verder onder te verdelen in donkergrijs laminaat, grijs eiken laminaat en antraciet laminaat. Deze kleur oogt rustig en modern. Grijs is eenvoudig te combineren met zowel witte, zwarte en houten meubels. Vooral wanneer u graag een Scandinavische inrichting wilt – wat op dit moment erg populair is – is grijs laminaat een goede keuze. Op zoek naar wat kleur? Dat kan bijna niet misgaan. Alle kleuren combineren mooi met grijs, waardoor u eenvoudig een bij elkaar passende kamer inricht.

Laminaat wit

Lichte vloeren zorgen niet alleen voor rust in het hoofd, maar maken een kamer ook optisch groter. Wit/grijs laminaat gecombineerd met lichte meubels geven een fijn strandhuisgevoel. Dit zorgt voor een luchtige, ontspannen sfeer in huis. Witeiken vloeren combineren schitterend met donkere houten meubels. Dit contrast staat altijd goed en kan worden opgevrolijkt met kleurrijke muren en/of accessoires. Kleuren waaruit u bijvoorbeeld kunt kiezen zijn donkergrijs en groen- en blauwtinten. Een andere trend op dit moment is het white washed laminaat. Bij dit laminaat wordt een dun laagje verf aangebracht, dat er vervolgens wordt afgeveegd. De verf blijft daarom op onregelmatige oppervlakken achter en dit geeft een nonchalant effect.

Roze laminaat

Een wat minder voor de hand liggende kleur is roze laminaat. Kleine kinderen zullen dolblij zijn met deze kleur vloer. Qua combineren is het wat lastiger, maar met witte, beige of grijze meubels krijgt u een schitterend, uniek geheel. Dit betekent overigens niet dat roze laminaat alleen mooi in kinderkamers staat. Denkt u eens aan oudroze vloer met een wit tapijt, grijze bank en lichte muren. De vloer wordt het pronkstuk, zonder te overheersen. De kans dat buren of vrienden dezelfde soort inrichting hebben, is nagenoeg gering!

Zwart laminaat

Bij zwart laminaat denken de dames vaak al snel aan zwart/witte bachelorhuizen. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Wanneer u op zoek bent naar luxe en elegantie is zwart laminaat juist het overwegen waard. Donkere vloeren combineren mooi met lichte muren. Dit zorgt voor het nodige contrast. Het interieur kan verder worden aangekleed met opvallende accessoires. Met behulp van kleur, of mooie materialen zoals koper en glas, wordt de kamer een mooi geheel. Wat een leuk effect kan zijn bij een hoge ruimte is een donker plafond met zwart laminaat. De kamer lijkt hierdoor lager, maar ook breder.

Hoogglans laminaat

Een luxe en elegante uitstraling wordt al snel bereikt met hoogglans (wit) laminaat. Om wat gezelligheid in huis toe te voegen is het aan te raden contrasterende kleuren te gebruiken bij de rest van de inrichting. Donkere meubels en gekleurde muren zorgen voor een huiselijk gevoel.
Niet alleen in woonhuizen staat hoogglans laminaat mooi. Ook in bedrijfsruimten komen de vloeren tot hun recht. Met hoogglans wit laminaat is de eerste stap naar het creëren van een professionele werkruimte gezet. Met behulp van contrasterende meubels zal de werkomgeving een professioneel uiterlijk krijgen en een goede indruk op de klanten achterlaten.

Oranje/geel laminaat

Laminaat bestaat ook in de tinten oranje en geel. In Nederland is dit nog niet erg bekend, maar wanneer u op zoek bent naar een warme sfeer in huis is dit wellicht wat u zoekt. Een kamer met oranje laminaat en aangekleed met aardetinten als bruin en groen brengen een heerlijk tropisch gevoel naar boven. Souvenirs uit het buitenland maken het helemaal af. Zelfs in Nederland u waant u zich zo in een warm land.

Donker laminaat

Een bekende regel bij het inrichten van een huis is dat donkere vloeren een kamer optisch kleiner maken. Gelukkig hoeft dit met de juiste inrichting niet zo te zijn. Wanneer er gebruikgemaakt wordt van lichte muren en meubels (wit of licht eiken bijvoorbeeld) zorgt dit voor contrast – wat de kamer juist diepgang geeft. Door het creëren van diepgang laat u de kamer groter lijken. Bovendien geeft dit de ruimte meer karakter. Donkere laminaatkleuren waar u aan kunt denken zijn donker eiken laminaat, laminaat licht eiken en middentonen.

Natuursteen laminaat

Wanneer men aan laminaat denkt, wordt er vaak aan houtstructuur gedacht. Dit is echter niet het enige laminaat dat verkrijgbaar is. Er bestaat ook natuursteen laminaat. Tegen een lage prijs koopt u een vloer die van natuurstenen gemaakt lijkt te zijn. Dit geeft een natuurlijke, rustieke uitstraling en combineert prachtig met alle houtsoorten. De perfecte combinatie van robuustheid en kalmte.

Inspiratie opgedaan? Kom snel langs!

Het verschilt dus per ruimte en de functie ervan, welke kleur laminaat in de kamer past. Nog niet helemaal zeker over de kleur? In onze winkel kunt u alle kleuren in het echt bekijken. Bij vragen mag u ons altijd bellen. Neem de tijd en bekijk ons uitgebreide aanbod aan laminaat kleuren. Er is keuze genoeg!

Een ruim assortiment

Wij beschikken over een ruim assortiment laminaatsoorten, kleuren en merken. Ons assortiment bevat onder andere de volgende laminaat topmerken:

Rijnmond-Laminaat is gevestigd in Capelle aan den IJssel onder de rook van Rotterdam, Zuid-Holland. Met ruim 10.000 m2 uit voorraad leverbaar laminaat kunnen wij u altijd perfect van dienst zijn. Bent u op zoek naar laminaat in unieke, trendy kleuren in de buurt van Rotterdam dan kunt u bij ons terecht.