Bezoek onze winkel of bel ons op: 010 234 54 68 of Afspraak inplannen

Onderhoud laminaat- en PVC-vloeren

Eens in de zoveel tijd zal je nieuwe vloer schoongemaakt moeten worden. Wij adviseren dit te doen met de daarvoor bestemde schoonmaakmiddelen.

Gebruik absoluut geen huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, allesreinigers, groene zeep, agressieve middelen zoals ammoniak of middelen van bv. merken als HG die beweren dat ze speciaal voor laminaatvloeren zijn!! Deze middelen kunnen de toplaag aantasten of een laag (residu) op de vloer aanbrengen die nauwelijks meer de verwijderen is. 

Stoomreinigers, en alles wat stoom maakt, zijn ongeschikt voor alle laminaatvloeren (ook de waterbestendige) maar kunnen wel op de meeste PVC-vloeren gebruikt worden. Vraag hiervoor wel eerst advies want schade door gebruik van de verkeerde middelen valt buiten de garantie.

Wij, en alle leveranciers, adviseren Quick Step Clean of alle middelen van James ® omdat deze geen schade aan je vloer aanbrengen. En deze middelen laten de vloer zoals je deze ooit gekocht hebt. Een klein scheutje in een emmer lauwwarm water, breng dit met een dweil, microvezeldoek of vloerwisser (bv. Blokker vloerwisser) aan op de vloer en laat de vloer aan de lucht drogen. Let er wel op dat je normaal laminaat nooit té vochtig maakt om uitzetten tegen te gaan. PVC- en waterbestendige laminaatvloeren kunnen veel natter schoongemaakt worden maar doe dit alleen wanneer het echt nodig is.  

En mocht je zonder zitten en toch de vloer willen schoonmaken doe dit dat alleen met lauwwarm water waar eventueel een klein scheutje schoonmaakazijn aan is toegevoegd. En haast je naar onze showroom of webshop om je voorraad weer aan te vullen!!

Advies voor dagelijks gebruik: Quick Step Clean of James ® Vloerreiniger Schoon en Snel droog.

Buiten de laminaat- en PVC reinigers heeft James ® een grote collectie andere schoonmaakmiddelen voor stoffen producten. Allen bij ons verkrijgbaar (niet alles op voorraad maar de levertijd is 1-2 werkdagen).

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3